Veelgestelde vragen

Wat kost de hardloopscan?

De hardloopscan kost normaal 150,- euro. Op dit moment krijgt u echter 50% korting op deze prijs, omdat we tot juli 2019 nog met het introductietarief van 75 euro werken.

Wat is de locatie van de hardloopscan?

De hardloopscan vindt plaats bij HAN SENECA, het sportmedisch adviescentrum van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het adres is Kapittelweg 33 in Nijmegen. Je kunt gratis parkeren. Meldt bij de slagboom dat u een afspraak heeft bij SENECA en volg vervolgens de bewegwijzering.

 

Hoe lang moet ik hardlopen?

Je loopt twee keer in een rustig, eigen tempo circa 5 minuten op een loopband. Het is voor de analyse niet nodig om uw grenzen op te zoeken, dus het onderzoek is niet belastend.

Wordt de hardloopscan vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De hardloopscan kan onderdeel zijn van een uitgebreid ‘sportmedisch onderzoek’ bij HAN Seneca. In veel gevallen wordt dit vergoed. Als u aanvullend verzekerd bent, check dan de voorwaarden van uw zorgverzekering. Daarin staat namelijk beschreven of u voor vergoeding in aanmerking komt. Op de website van Sportzorg kunt u meer informatie vinden over vergoedingen van sportmedisch onderzoek.

Welke kleding moet ik aan?

We zien u het liefste lopen in de kleding die u op een zomerse dag ook aan hebt tijdens het hardlopen: korte broek, T-shirt en uw hardloopschoenen.

We filmen uw hardloopstijl. Voor het contrast is het fijn als u een zwarte korte broek en een gekleurd T-shirt draagt, als u deze heeft.

Moet ik een topsporter zijn voor de hardloopscan?

Nee, zeker niet; de hardloopscan is juist bedoeld voor alle type hardlopers, van jong tot oud, van recreatief tot topsport. We kijken naar uw niveau en naar uw specifieke vraag waar u hulp bij kunt gebruiken.